1 juni 2017

När du jobbar inom el och kraft behöver du inte bara vara skyddad från dåligt väder – du behöver också vara skyddad från de olika riskmoment som arbetet innebär. Kläderna behöver därför dels vara vattenavvisande och vindtäta, dels skydda mot flamma och ljusbåge. Michael Sundström är inköpare på Ålands Elandelslag, och därmed ansvarig för att elmontörerna är trygga och väl utrustade.

– Som inköpare är det viktigt att inte bara se till priset utan också sätta det i förhållande till kvaliteten. Plagg med dyra inköpspriser kanske inte blir dyra i längden eftersom de ofta har en högre kvalitet och hållbarhet. Dessutom vill du att de som använder kläderna, i det här fallet montörerna, ska vara nöjda.

Ålands Elandelslag bygger och distribuerar el över i stort sett hela Åland. Michael har varit inköpare för montörernas utrustning i snart 20 år, och uppskattar att man de senaste 10-15 åren har använt plagg från Taiga. Framför allt rör det sig om regnplagg, som skyddar väl mot snö, regn och kyla.

– Det är vid dåligt väder och dålig sikt som Taiga-kläderna kommer till verklig nytta, inte bara för att de håller torrt utan också för att de är utrustade med de reflexer m.m. som krävs. I takt med att Taiga har utökat sitt sortiment så har vi även börjat använda andra typer av kläder från dem, så som riktigt bra vardagsplagg.

Under många år har man nu hållit fast vid Taiga på Ålands Elandelslag, och anledningen är enligt Michael enkel – kvalitet.

– När vi köper plagg från Taiga så vet vi att de alltid håller bra kvalitet, och att de håller länge. Då finns det ingen anledning till att byta till något annat.