5 januari 2018

Tobias Rydén är VD på företaget Trig, som arbetar med konsulttjänster inom mätning för bygg- och förvaltningssektorn. Mer specifikt; med mätning, dokumentation och ritningar för bygg, anläggning och befintliga fastigheter. När Tobias startade Trig 2003 tog han beslutet att använda Taigas kläder, vilket han beskriver som ett strategiskt val.

Tobias har, precis som hans anställda på Trig, arbetat mycket i fält, och har egen erfarenhet av betydelsen av kläder vid utomhusarbete. Därför var det viktigt för honom att satsa på ordentliga kläder när han startade sin egen verksamhet.

– Vi bor i kläderna åtta timmar om dagen, så det känns viktigt att satsa på riktigt bra kläder.

Viktigt är att kläderna är sköna och funktionella. En annan sak som är av stor betydelse är att  kläderna passar för olika miljöer och situationer.

– Ena stunden är vi på en arbetsplats och mäter, nästa är vi på ett kontor och efter det ute i samhället. Vi är inte snickare och vi är inte tjänstemän, vi är något däremellan. Vi byter ofta miljö och då är det skönt att kunna göra det utan stora klädförändringar.

Att byta miljö ofta, inte bara klimatmässigt utan också socialt, innebär att det är viktigt att kläderna lämpar sig för snabba temperaturväxlingar och passar olika sociala sammanhang. Tobias uppskattar med Taigas kläder att det är lätt att gå från ett klimat till ett annat utan att behöva ta av eller på sig. De värmer ute, men är inte för varma att ha korta perioder inne eftersom de andas bra.

– Taigas kläder är också lätta och smidiga. Det gör att man enklare kan smälta in i en kontorsmiljö än med tjocka, klumpiga arbetskläder.

Tobias berättar att personalen på Trig är väldig nöjda med kläderna de har ute i fält. För ett tag sedan, en dag med riktigt otrevligt väder, la Tobias ut ett kort på Trigs instagram-konto med texten; ”En dag som denna är jag ruskigt glad över vårt klädval och samarbete med Taiga. Tror alla på fältet är lika glada!”. Som svar ifrån en medarbetarna ute i fält kom det; ”Tänkte på det idag! Otroligt tacksam över våra kläder!”