Bror Beckholmen i Taigajacka
30 maj 2018

Mässor, event och andra marknadsaktiviteter är viktiga inspel för många företagare världen över. Beroende på var aktiviteterna sker kan vädret vara ett kritiskt moment när det kommer till att bygga upp eventanläggningar, så som större tältområden och scener. Klimatet kan variera, allt från stekhet hetta till regn och stormande vindar. Klädernas betydelse för hur man klarar av dessa väderförhållanden är avgörande för att man ska kunna utföra den här typen av arbete på bästa sätt.

Några som vet hur viktigt det är med bra arbetskläder som är anpassade till alla typer av väder är livekommunikationsbyrån Revovle Concept Management. Deras tjänst består i att de på olika sätt möter upp mot kundens önskemål kring livekommunikation vid olika marknadsaktiviteter och event. De skräddarsyr hela upplevelsen och möter kunder runt om i hela världen, något som innebär en varierande arbetsmiljö. Bror Beckholmen arbetar som produktionsledare på Revolve Concept Management, på kontoret i centrala Göteborg.

– Vi reser jorden runt och producerar kundernas event på alla kontinenter, men främst i Europa, Asien, Afrika och Nordamerika.

Senast reste Bror till Kina där han och kollegorna under några veckor skulle samordna ett ”start of sales”-event för ett känt bilmärke. De åkte tre veckor före eventet för att påbörja uppbyggnaden av platsen där mötet skulle hållas. Brors uppgift var att ansvara för den tekniska leveransen samt vara ett stöd i bygg- och projektledning för att kunna hjälpa till vid problem.

– Jag ser till att verkligheten möter upp mot vår vision för hela projektet.

Att resa mellan olika världsdelar innebär automatiskt att klimatet är mycket varierande och Bror menar att klädernas funktionalitet blir väldigt viktig för att kunna utföra arbetet på bästa sätt.

– Ibland befinner vi oss i fina konferenslokaler och andra gånger ute på en leråker, så vår arbetsmiljö är väldigt varierande.

Förutom att kläderna ska vara anpassade för olika väderförhållanden måste de också vara funktionella och bibehålla god passform.