Militären Niklas Haglund
14 maj 2018

Med bra arbetskläder blir de stora problemen snabbt mindre. Därför drog vi 2016 igång tävlingen Sveriges Bäst Klädda – en hyllning till alla de som jobbar i utsatt miljö, men som med hjälp av sin klädsel bidrar till ett tryggare, skönare och säkrare arbete. När rösterna räknats samman för Sveriges Bäst Klädda 2017 var det föraren och spaningssoldaten Niklas Haglund som tog hem titeln.

Niklas har jobbat inom försvaret till och från i 17 år, där han de senaste åren deltagit I ett antal utlandsmissioner men haft annat jobb när han befunnit sig hemma i Sverige. Att jobba i missioner utomlands lockade redan efter lumpen, och den första vändan gjorde han i Kosovo. Därefter har det blivit fyra ytterligare turer till Kosovo, tre till Afghanistan och nu senast till Mali.

I Sveriges Bäst Klädda 2017 blev Niklas utsedd till en av de tio finalisterna. Han ledde sedan under hela omröstningen och var också den som slutligen stod som vinnare.

– Det kändes såklart jättebra! Jag hade precis kommit hem från min senaste utlandstjänstgöring i Mali när jag fick beskedet, så det var roligt att komma hem till.

Läs hela vinnarintervjun med Niklas Haglund här.

Kategorier: Military